Recenzii

Filedecarte-logo

Orice iubitor de lectură, care deține și un strop de nostalgie romantic-meditativă a cochetat, aproape sigur, cu ideea unei colecții de citate.

Sigur, astăzi internetul abundă în culegeri tematice de citate, distribuite, postate și redistribuite.

Dar, pentru acei cititori  într-adevăr pasionați, emoția nu va fi niciodată completă, fără a descoperi ei înșiși frazele, replicile cu ecou până în adâncurile ființei.

Pe noi, “microbul” colecționarii de citate și subiecte de reflecție ne-a prins cu multicei ani în urmă; și, așa cum îi stă bine oricărui viciu, el a evoluat.

Ce a urmat? Din preaplinul stârnit cu ocazia citirii extraordinarului “La răscruce de vânturi”, al romancierei britanice Emily Bronte, s-a născut ceea ce astăzi avea să devină secțiunea recenzii.

Recenzii, în Filedecarte, este locul în care veți găși adunate idei, impresii, opinii despre cărți citite, emoții trăite și destine întâlnite pe tărâm literar.

Așadar, straie noi pentru notițe luate de ani de zile din cărțile citite.

Intuitiv, asociam  recenzia cu un articol mai complicat și elaborat, neapărat venind din partea unui autor de specialitate.

Astăzi, se pare că oamenii au prins tot mai mult gustul recenzarii, concomitent cu renașterea interesului pentru citit.

Dacă facem noi, toți cei care scriem despre cărți, într-adevăr recenzii, sau doar notăm niște impresii, poate contează mai puțin.

Pentru că scopul, pană la urmă este, ( sau ar trebui să fie ) cititul.

Deci, la secțiunea “recenzii” veți găsi  articole pe care le puteți numi cum vreți și, în plus, părticele de suflet.

Așadar, să citim! Citiți!