Coperti

coperti de carteCum am ajuns aici?

Prima coperta s-a nascut dintr-un proces rudimentar, cu multi ani in urma. Ea provenea dintr-o bucata de draperie, pe care, evident, nu o intrebase nimeni ce parere are despre schimbarea  destinatiei.

Sigur, atunci nu ne gandeam ce reprezinta de fapt; anume, prima caramida la temelia unui proiect fumos.

Pentru ca jurnalul adolescentei sa primeasca o imagine noua, distinsa, cocheta, diferita de aceea a unui caiet banal, a fost nevoie imaginatia sa “sacrifice” o draperie din cele vechi ale casei.

Intuitia astepta, se pare, numai ocazia potrivita, pentru a-i reda metrajului caramiziu satinat, cu flori marunte, depozitat in pod, o noua viata, o noua destinatie, o noua emotie.

Nu a iesit chiar foarte bine, caci totul era  facut manual si nici instrumente nu prea aveam la indemana.

Dar a fost primul impuls de  personalizare si innobilare a unor lucruri altfel terne, imbinand utilul cu oarecare distinctie si cochetarie.

Au urmat un ghiozdan si niste blugi transformati cu marker negru, niste tricouri brodate cu numele formatiei favorite si…iata-ne in prezent, mereu  mesterind  tot felul de obiecte.

Sigur, ar fi nimerit sa le transmita cineva si ideilor, dragile de ele, sa se instaleze mai cu  spor pe timpul zilei, in loc de noaptea, tarziu, cand ochii ar aprecia tare mult somnul…

Deci, de ce coperti Filedecarte?

  • Pentru ca ele nu sunt doar bucati de material, cat mai ales mici particele de suflet.
  • Fiecare model e gandit si lucrat cu pasiune, iar dupa finalizare, asteapta rabdator si cu incredere iubitori de frumos si carti, carora sa le tina companie.
  • In plus, fiecare dintre coperti vine cu litere/simboluri cusute manual

Filedecarte-logo